Sensing Holobiont - art, food and science event

Sensing Holobiont event

Sensing Holobiont – Flavourful Rituals for Metabolic Companions

13. januar inviterer Medicinsk Museion til performancen “Sensing Holobiont – Flavourful Rituals for Metabolic Companions”. Kunsterduoen Baum & Leahy leder gæsterne gennem en række sanselige oplevelser med smagsløgene i centrum. Hver oplevelse sætter fokus på vores samliv med de tusindvis af mikrober, der udveksles med vores kroppe gennem mad.

De sidste 20 års mikrobiomforskning har vist, at vi mennesker er værter for tusindvis af bakterier og svampe, der er med til at opretholde livet for os. I biologien kalder man sådan en vært og dens beboere for en holobiont.

Ideen om mennesket som et afgrænset individ, der er uafhængigt af andre arter, er helt forkert. Vi mennesker udveksler konstant mikrober med både mennesker, dyr og planter.

Et af de steder, hvor disse forbindelser er tydelige, er når vi spiser. Her indtager vi ikke blot nye mikrober fra andre arter, men mikroberne kan skabe smage, vi ellers ikke ville opleve – fx gennem fermentering og andre gæringsprocesser.

Praktisk info

Performancen varer halvanden time og præsenterer en række smagsoplevelser, der tager udgangspunkt i fermenterede, vegetariske retter. Der kan desværre ikke tages højde for eventuelle fødevareallergier.

Dato: 13. januar 2023
Tidspunkt: kl. 17.00-18.30
Sted: Vi mødes i museets reception.
Billetpris: 125 DKK

Læs mere om eventet og køb billetter her.

Om samarbejdspartnerne

“Sensing Holobiont – Flavourful Rituals for Metabolic Companions” er et nyt værk af kunstnerduoen Baum & Leahy i tæt samarbejde med de kulinariske eksperter, Kim Wejendorp og Ph.d. Josh Evans. Ph.d.-studerende, Joana Formosinho og Professor, Rob Dunn bidrog med konceptuelt, kreativt og videnskabelige input – et arbejde, de allerede begyndte i deres samarbejde med Baum & Leahy om værket ”Cometabolise: A Holobiont Dinner” i 2021. Lektor og kurator på Medicinsk Museion, Louise Whiteley, har både faciliteret arbejdet med begge værker som led i forskningsprojektet Microbes on the Mind og bidraget til den konceptuelle udvikling.